Sformato di Spinaci

Sformato di Spinaci

Sformato se podobá nákypu, nicméně je trochu tužší, což znamená, že je blbuvzdornější (ideální, pokud se jedná o přílohu a vaše pozornost je pohlcena tím, co se právě peče v troubě třeba). Sformato je vizuálně přitažlivé a stejně tak je to výborné jídlo z kuchyně cucina povera, o které jsme si už dříve povídali - prostě co najdeš na dvorku, to smotej do kulinářské nádhery, v tomto jsou Italové šampioni.

 

 

Toskánský večer

Toskánský večer

První Supper Club roku 2015 jsme situovali do úžasného prostředí bubenského loftu. Tématem večera byla toskánská vína, která jsme párovali s netradičními pokrmy. Na řadu přišlo tradiční Sashimi přelité vařícím sezamovým olejem, Sformato s tekoucím křepelčím vajíčkem, burger s vepřovým ouškem, dlouze tažená zvěřina a nakonec prostý, ale božský dezert.

Shepherd's Bread

Shepherd's Bread

Cucina povera je v doslovném překladu kuchyně ubožáků, ve skutečnosti tento termín odkazuje ke skromné genialitě chudých italských kuchařů, kteří byli schopni z několika málo ingrediencí, co posbírali doslova na dvorku a v přístavu, stvořit sice jednoduché, ale neskutečné pokrmy. A pro vaši ospalou nedělní pozdní snídani ideální koncept.